Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

miercuri, 25 septembrie 2013

Ziua Europeană a Limbilor - 26 septembrie



Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului european al limbilor. Din această inițiativă a luat naștere Ziua Europeană a Limbilor. Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului față de plurilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.
Sursa :
 http://ec.europa.eu/romania/focus/23092013_ziua_europeana_a_limbilor_ro.htm

În cadrul acestui eveniment a fost organizat un atelier coordonat de bibliotecarul unităţii, în cadrul căruia elevele Albu Alice, Căşuneanu Diana, Ondu Ingrid şi Ulea Gabriela de la clasa a VI-a A s-au documentat, au selectat informaţiile şi au realizat o planşă cu personalităţi literare europene reprezentative. 

vineri, 20 septembrie 2013

În vizită la bibliotecă



Încă din primele zile ale anului şcolar 2013-2014, elevii claselor I B (prof.înv.primar Cioineag Ionela) şi a II-a A (prof.înv.primar Monoreanu Adriana) au vizitat biblioteca şcolii. Dacă cei din clasa I au păşit pentru prima dată pragul împărăţiei cărţilor, pentru elevii de clasa a II-a reîntâlnirea cu  bibliotecarul a fost  emoţionantă.
Aceştia au povestit fragmente din lecturile citite în vacanţa mare, iar bibliotecarul le-a prezentat din nou colecţiile de carte şi blogul bibliotecii.
La final, cu toţii au fost invitaţi să realizeze semne de carte reprezentând personaje din lecturile preferate.

marți, 10 septembrie 2013

Moineşti, oraşul nostru

Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să afle mai multe despre orasul Moineşti, în afara documentelor în format tradiţional existente în bibliotecă,  recomandăm şi următoarele surse online :

Monografia Moinestiului :


Reportaj la Moinesti :



Moinestiul in fotografii :