Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

miercuri, 10 iunie 2015

Povestea tuturor

Atelierul de creaţie „Povestea tuturor”,  înscris în programul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Şcolii Gimnaziale „George Enescu” , Moineşti- ediţia 2015, a fost coordonat de bibl. Onea Lăcrămioara în colaborare cu prof. Monoreanu Adriana şi s-a adresat unui public-ţintă format din 34 elevi de la clasa a III-a A.
Scopul activităţii :
  • să urmărească dezvoltatea inter-comunicării la elevii de clasa a III- a, având în vedere că ei sunt deja familiarizaţi cu elementele basmului.
Desfăşurarea activităţii :
Elevii au fost împărţiţi pe 5 grupe . Apoi, au primit o foaie pe care era scris începutul unei poveşti. Bibliotecarul a dat citire textului, după care, plecând de la textul dat, foaia trecea prin mâna fiecărei grupe care continua povestea în funcţie de ceea ce a scris grupa dinainte. După un număr egal de  contribuţii al fiecărei grupe, adus pe rând, povestea a fost citită tuturor.
La final au fost propuse 9 titluri, majoritatea elevilor optând ca povestea să se intituleze „Cărţile fermecate”.
Pe parcursul activităţii, atât bibliotecarul, cât şi profesorul clasei au insistat pe elementele ce constituie o naraţiune şi au orientat elevii în asigurarea logicii şi coerenţei poveştii create de aceştia.







Produsul activităţii de astăzi urmează a fi ilustrat în cadrul unui viitor atelier de creaţie.

vineri, 5 iunie 2015

Mâini de aur

Un elev de la şcoala nostră a reuşit să obţină Premiul I la a VIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale „Mâini de aur, desfăşurat în perioada 22-24 mai 2015 la Clubul Copiilor din Huedin, judeţul Cluj. Este vorba despre elevul Nistoreanu Alexandru de la clasa a VIII-a A, coordonat de bibl. Onea Lăcrămioara, care a obţinut locul I la secţiunea pictură icoană pe lemn.

Potrivit unor informaţii furnizate de organizatori, la concurs au luat parte elevi din peste 20 de şcoli şi asociaţii din Ucraina, Republica Moldova şi din judeţele Cluj, Dâmboviţa, Sălaj, Hunedoara, Bacău, Maramureş, Suceava şi Vâlcea.


Îl felicităm pe Alexandru şi îi dorim mult succes la examen !!!